Back to overview

18 May 2021

Automatiseer processen met behulp van kunstmatige intelligentie (AI)

Verliest jouw organisatie ook productiviteit doordat ze terugkerende klantvragen handmatig moeten beantwoorden? Automatiseer dit proces in TOPdesk met behulp van kunstmatige intelligentie (AI). Maak gebruik van Email Response Automation of implementeer een Chatbot als communicatiekanaal!

Enterprise Bot maakt conversationele AI de standaard voor ondernemingen over de hele wereld. Hun missie? De manier waarop klanten of medewerkers met bedrijven communiceren veranderen en verbeteren. Uit deze missie zijn ook de Email Response Automation (ERA) en Chatbot gecreëerd, die naadloos integreren met TOPdesk.

Hoe werkt het?

De ERA of Chatbot begrijpt het verzoek van de klant, het sentiment van de tekst, maakt een classificatie en stelt een antwoord op. Op basis van de classificatie en het vertrouwen van de AI-engine wordt de vraag direct beantwoord (via de chat) of wordt automatisch een gepersonaliseerde reactie gestuurd via een incident in TOPdesk. Op deze manier kunnen alle terugkerende vragen snel en consistent worden beantwoord. De moeilijkere vragen of verzoeken kunnen automatisch geëscaleerd worden naar een TOPdesk agent en worden voorzien van de juiste prioriteit.

Hoe werkt kunstmatige intelligentie binnen de ERA en Chatbot?

Voordat de ERA of Chatbot kan begrijpen waar de vraag van de klant over gaat, moet het leren van historische data. De eerste stap is een talenmodel maken. Upload historische data zoals oude e-mails, TOPdesk-tickets of chatgesprekken als startpunt. Daarna kan de NLP Engine van Enterprise Bot helpen om klantvragen of verzoeken te begrijpen en verwerken. Vervolgens bepaalt de ERA of Chatbot welke acties moeten worden uitgevoerd om de handmatige en terugkerende acties te automatiseren.

Voordelen
– Verkort de reactietijd en afhandeling in TOPdesk
– 24/7 beschikbaar
– Verhoogt de efficiëntie
– Nauwkeurige beantwoording en routering van de binnengekomen klantvragen of verzoeken

Meer weten over de oplossingen van Enterprise Bot? Bekijk onze Marketplace of de website van Enterprise Bot

Team TOPdesk
Artificial Intelligence, Automation, Chatbot, Email Response Automation, Enterprise Bot