Back to overview

21 Apr 2021

Digitaal ondertekenen in TOPdesk met Sign van CM.com

Onderteken jij documenten nog op de ouderwetse manier met pen en papier? Stap over op digitaal ondertekenen met Sign in TOPdesk en bespaar je organisatie veel tijd, materiaal en geld.

Hoe werkt digitaal ondertekenen?

Sign is de tool van TOPdesk-partner CM.com voor het snel en rechtsgeldig digitaal ondertekenen van documenten. Met Sign verstuur je eenvoudig PDF’s en Word-documenten die ondertekend moeten worden. Ontvangers kunnen deze documenten vervolgens digitaal ondertekenen op vrijwel elk apparaat. Zonder speciale app of software. Eenmaal getekend worden de documenten beveiligd met een digitale handtekening in de vorm van een PDF met certificaat. Grote voordelen van Sign zijn dat je alleen betaalt voor een volledig ondertekend document en dat het aantal ondertekenaars geen invloed heeft op de kosten.

Integratie met TOPdesk

Door de integratie van Sign met TOPdesk start je een tekenverzoek direct vanuit de Self-Service Portal of het behandelaarsgedeelte. De ontvanger krijgt een verzoek om een document te ondertekenen in Sign. Na ondertekenen of weigeren in Sign, wordt het document als pdf-bestand automatisch toegevoegd aan het incident of de activiteitenkaart.

Naast Sign biedt CM.com diverse andere oplossingen zoals communicatie via diverse kanalen, een customer data platform, voice-oplossingen, online ticketshops en innovatieve betalingsmethoden.

Meer weten over CM.com, Sign of de integratie met TOPdesk?
Kijk dan op onze Marketplace of op de CM.com website.

Team TOPdesk
partner, TOPdesk Marketplace