Back to overview

29 Oct 2019

IPsoft en Go2the.cloud bieden TOPdesk-gebruikers IT support via AI

IPsoft en Go2the.cloud AI zijn een samenwerking aangegaan om TOPdesk-gebruikers IT-ondersteuning te bieden via cognitieve artificial intelligence (AI). Amelia, de digitale AI-collega van IPsoft, gaat organisaties heklpen als digitale helpdeskmedewerker.

Amelia automatiseert routinematige helpdesktaken waardoor eindgebruikers sneller en efficiënter worden geholpen. Medewerkers van de IT-afdeling houden daardoor meer tijd over voor het oplossen van ingewikkeldere problemen.

De gespreksinterface van Amelia – in natuurlijke taal – wordt de interactieve front-end voor gebruikers. Go2the.cloud AI werkt momenteel met een select aantal klanten samen aan de naadloze integratie van de cognitieve AI-mogelijkheden van Amelia met hun TOPdesk-omgeving.

‘Amelia is door de Everest Group uitgeroepen tot de intelligentste virtual agent. Met haar unieke programmatuur en algoritmes gebruikt Amelia alle acht cognitieve kernvaardigheden van het menselijke brein. Daarmee overtreft ze simpele chatbots op alle fronten. We kijken ernaar uit om TOPdesk-gebruikers meer functies van Amelia aan te bieden’, aldus Ramon van Leeuwen, CCO van TOPdesk.

‘Deze innovatie biedt TOPdesk-klanten een unieke kans om baanbrekende technologie in te zetten op basis van een voorspelbare oplossing met weinig risico’s. We bieden Amelia’s mogelijkheden als een cloudservice, met minimale investeringen vooraf en zonder noemenswaardige financiële risico’s’, zegt Tonny Siemons, CEO van Go2the.cloud Artificial Intelligence.

Met een selecte groep van TOPdesk-klanten in verschillende landen en sectoren, waaronder industrie, overheidsinstellingen, onderwijsinstanties en managed serviceproviders, wordt momenteel de eerste release ontwikkeld. Het doel? Een algemene release voor alle TOPdesk-gebruikers in januari 2020.

Team TOPdesk
AI, Go2the.cloud, IPsoft