Back to overview

30 Jul 2018

TOPdesk stapt volledig over op WebDAV

Eind 2018 wordt de SFTP officieel opgegeven. In plaats van SFTP kun je WebDAV gebruiken. Dit is standaard ingebouwd in TOPdesk. Het voordeel van WebDAV is dat het deel uitmaakt van onze software en dus volledig wordt ondersteund. Daarnaast maakt het gebruik van de beveiliging van TOPdesk zelf, waardoor het net zo veilig is als werken in TOPdesk.

VPN beperkte ondersteuning

TOPdesk zal niet langer nieuwe VPN-verbindingen maken, omdat deze oplossingen minder veilig zijn en het herstellen van mogelijke onderbrekingen lang duurt. Alle huidige VPN-verbindingen moeten vervangen worden door een alternatieve beveiligde verbinding. Een VPN-verbinding versleutelt gegevens niet helemaal, maar alleen van en naar gateway. LDAPS bijvoorbeeld, versleutelt wel alle gegevens van en naar server. Oplossingen als CSV-export en -import met behulp van WebDAV is gewoon mogelijk. LDAPS, IMAPS, EWS of beveiligde SQL werken ook, afhankelijk van jouw situatie. Meer weten? Neem contact op met onze supportafdeling.

TOPdesk updates

Wil je op de hoogte blijven van alle TOPdesk updates? Op de Product Update Blog lees je meer over al onze ontwikkelingen en kan je je ook aanmelden voor de Product Update nieuwsbrief.

Team TOPdesk
SFTP, WebDAV