Back to overview

12 Dec 2023

TOPdesk begint een nieuw hoofdstuk van groei met investeerder CVC Growth Funds

We zijn verheugd om aan te kondigen dat TOPdesk een investering van ongeveer €200 miljoen heeft opgehaald van investeringsmaatschappij CVC Growth Funds. Dit markeert een cruciaal moment in de geschiedenis van ons bedrijf, aangezien het de eerste keer is dat er extern kapitaal wordt ingebracht voor TOPdesk.

Over CVC Growth

CVC is een toonaangevende wereldwijde private-marktmanager met een netwerk van 29 kantoren in heel EMEA, de Amerika’s en Azië, met ongeveer €177 miljard aan beheerd vermogen. Fondsen die worden beheerd of geadviseerd door de private-equitystrategie van CVC zijn geïnvesteerd in meer dan 125 bedrijven wereldwijd. CVC Growth is de strategie van CVC die gericht is op hoge groei en technologie, en zich specialiseert in het ondersteunen van door technologie mogelijk gemaakte bedrijven om hun groeiambities te realiseren.

 

 

Een nieuwe samenwerking en een gedeelde visie

Om ons voor te bereiden op onze volgende groeifase zocht TOPdesk een strategische partner om waarde toe te voegen voor klanten, medewerkers, de organisatie en het product. Na een grondige evaluatie is CVC gekozen als onze voorkeurspartner, die oprecht toewijding, het vermogen om kennis en ervaring bij te dragen, en toewijding aan maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft aangetoond.

CEO en medeoprichter Wolter Smit zei: “Het was mooi om de aanzienlijke interesse van talloze bedrijven in onze softwarebusiness te zien. Onze stabiele groei, unieke marktpositie en consequent tevreden klanten maken ons een aantrekkelijke partner. Ik ben verheugd dat we uiteindelijk een overeenkomst hebben bereikt met CVC omdat ze consistent passie toonden voor ons bedrijf, onze kernwaarden en groeimogelijkheden. Deze opwindende stap voelt enorm juist aan, en ik ben trots om met hen het volgende hoofdstuk van TOPdesk in te gaan.”

Sebastian Künne, Senior Managing Director bij CVC, voegde eraan toe: “De passie die Wolter en zijn team hebben om nieuwe mogelijkheden aan hun klanten te bieden, heeft het bedrijf gemaakt tot het succes dat het vandaag is. We zijn verheugd om Wolter te ondersteunen bij het brengen van deze marktleider naar nog meer klanten en nieuwe geografieën over de hele wereld.”

Met deze investering zal CVC Growth Funds een minderheidsbelang in het bedrijf verwerven en samenwerken met medeoprichter en CEO Wolter Smit en CFO Rob Haaring om de groei van het bedrijf te versnellen en verdere ontwikkelingen te bevorderen. Bij het nemen van deze volgende stap zijn zowel CVC Growth Funds als TOPdesk zich bewust van het behoud van de unieke TOPdesk-cultuur die cruciaal is geweest voor ons succes in de afgelopen decennia.

Team TOPdesk
CVC, investering, investment, TOPdesk